26 toukokuuta 2016

Ulkomaan toppi

Olin tyossäoppimassa Leeuwardenin keskustassa sijaitsevassa liikkeessä nimeltään Haaridee Annelie. Liike on hyvin moderni ja huoliteltu. Tiloissa on kuusi asiakaspaikkaa, joista kaksi on tarkoitettu värjäämiseen ja neljä leikkaamiseen. Siellä tyoskentelee 5 tyontekijää, sekä opiskelijoita vaihtelevasti. Heillä on myos toinen liike kaupungissa, mutta se on pienempi ja siellä tyoskentelee 3 tyontekijää ja välillä opiskelijoita. Tyontekijät ovat todella mukavia ja osaavia. Tulin todella hyvin toimeen kaikkien tyontekijoiden kanssa ja kaikki ottivat minut hyvin vastaan. 





Liikkeessä on kokonaisuudessaan todella hyvä ilmapiiri. Ihmiset ovat todella iloisia ja he rakastavat tyotään. Muutenkin Hollannissa ihmiset ovat todella sosiaalisia ja heti, kun asiakas astuu ovesta sisään, hänelle tarjotaan kahvia ja hänet huomioidaan. Asiakas tuntee varmasti olonsa heti tervetulleeksi. Meillä on ollut pieniä ongelmia kielen kanssa, koska kaikki eivät puhu hyvin englantia, mutta siitä huolimatta olemme pystyneet kommunikoimaan hyvin. Aluksi heidän englantinsa oli todella arkaa, mutta pikkuhiljaa se alkoi sujua hyvin, eikä mitään ongelmia ollut. 
Näytetään IMG_0894.JPG



Näytetään IMG_0894.JPG
Pääosin siivosin ja avustin tyopaikalla. Toihini kuului esimerkiksi kahvin tarjoilu, pyykinpesu, tiskaaminen, lakaisu, hiusten pesu, värien pesu, hiusten kuivaus, kiharrus ja viimeistely. En päässyt omia asiakkaita tekemään, mutta pikkuhiljaa sain tehdä enemmän kaikkea. Minua ei kyllä haittaa, että en omia asiakkaita tehnyt, koska pystyin seuraamaan todella hyvin tyontekijoiden toitä ja erilaisia tekniikoita. Suomessa, kun olen toissa, niin en pysty millään seuraamaan, koska oma asiakas istuu penkissä.

 Tyopaikalla on käytossa Paul Mitchell XG, sekä Matrixin värit. Lisäksi heille tuli myos uutuutena Goldwell Elumen värit. En  päässyt kokeilemaan tuotteita, mutta tyontekijoiden tekemistä väreistä päätellen kyseessä on hyvät värit. Elumenia olen käyttänyt, mutta muita en ole koskaan nähnykkään. Tuotteet ovat pääosin Matrixin, mutta myos Paul Mittchelin ja muiden tuotteita loytyy. Olen huomannut, että täällä käytetään todella paljon konetta ilman tallaa, apuna kampa ja rajat siistitään todella tarkasti veitsellä. Myos muotoilutuotteiden kaytto on erilaista täällä. Tuotteita käytetään kaikille ja todella runsaasti. Miehillä geeliä on näkyvästi ja naisilla aina muotovaahtoa hiuksen pituudesta riippumatta. Myos lapsille laitetaan vahaa, geeliä ja erilaisia hiusliituja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti